الگوی پرچم

by adatether_admin

الگوی پرچم (pennant یا flag) هنگامی شکل می‌گیرد که یک دارایی پس از طی‌کردن روندی صعودی یا نزولی، وارد دوره‌ای از تثبیت قیمت می‌شود. مفهوم کلی الگوی پرچم این است که این دوره تثبیت قیمت موقتی است و روند دوباره به حالت قبلی خود بازخواهد گشت. بنابراین الگوی پرچم را می‌توان یک الگوی تداومی دانست.

الگوهای پرچم، مکث کوتاهی را در یک بازار فعال نشان می‌دهند. در واقع یکی از موارد لازم و ضروری برای ایجاد الگوی پرچم آن است که قبل از وقوع آنها، حرکتی تند و به‌شکل خط مستقیم در بازار رخ داده باشد (که آن را اصطلاحاً میله پرچم می‌نامیم). سپس بازار در قسمت پرچم وارد مکث مختصری شده (اصطلاحاً استراحت کرده) تا مجدداً در همان جهت قبلی شروع به حرکت کند.

الگوی پرچم می‌تواند هم صعودی و هم نزولی باشد. به‌عنوان مثال در نمودار بالا، الگوی پرچم نزولی را مشاهده می‌کنید. همان طور که می‌بینید، قیمت از ابتدا در حالت نزولی قرار داشته است. سپس دوره‌ای از تثبیت قیمت را شاهد بودیم که شکلی شبیه پرچم‌های به‌هم‌پیوسته را ایجاد کرده و پس از آن، قیمت دوباره به روند نزولی خود ادامه داده است. مشابه همین اتفاق را می‌توانیم در روندهای صعودی هم مشاهده کنیم.

ممکن است در ابتدا الگوی پرچم و الگوی کنج خیلی شبیه به نظر برسند؛ اما اگر با دقت بیشتری نگاه کنید، متوجه می‌شوید که این دو الگو کاملاً متفاوت هستند. تفاوت اول آنها این است که الگوی کنج همیشه صعودی یا نزولی است، در حالی‌ که الگوی پرچم همیشه در وضعیت افقی قرار دارد. اگر به الگوی پرچم در نمودار بالا نگاه کنید، می‌بینید که روند قیمت در این دوره نه صعودی است و نه نزولی، بلکه در حالت افقی قرار دارد. علاوه بر آن، الگوی پرچم یک الگوی تداومی است، در حالی که الگوی کنج جزو الگوهای بازگشتی محسوب می‌شود.

Related Articles

Leave a Comment